Kognitiv beteendeterapi
Om du behöver någon att prata med så kan samtalsterapi med KBT i Malmö vara ett bra alternativ. Kognitiv beteendeterapi handlar mycket om att ändra sina tankar för att sedan ändra sitt beteende.

Vi tänker uppemot 50.000 tankar varje dag och kvalitén på dem påverkar naturligtvis vår livskvalitet väldigt mycket. För en kognitiv beteendeterapeut utgår allting därifrån, från våra tankar.

Det kan dock vara svårt att komma åt våra egna tankar då de ofta är automatiska och tas som en självklar del av vårt inre dagdrömslandskap. Det är då det är viktigt att prata med någon för att få spegla sig i en annan person och på så sätt få tydligare tillgång till vad man egentligen tänker.

Samtalsterapi med KBT kan vara väldigt värdefullt

Överhuvudtaget behöver alla någon gång någon att prata med. Det handlar ofta naturligtvis om vänner och respektive, Men ibland kan man verkligen ha nytta av någon utomstående som är oberoende och neutral.

Det skapar en trygghet och en förutsättning för att kunna jobba mer effektivt med sina tankar. Annars är det lätt att man blockerar sig själv och inte släpper in alla möjligheter. Det skapar på så vis ett andningshål i tillvaron och ett bollplank man kan använda sig av.

Att gå till en terapeut är inte längre speciellt Tabu. I många sammanhang är det vanligt att göra detta även om man inte upplever sig ha ett konkret problem. I USA Är det vanligt att man har en "shrink" exempelvis, på samma sätt som att man har en tandläkare.

En kognitiv beteendeterapeut är lösningsfokuserad och samtalsterapi i Malmö kan därmed vara en bra lösning för dig som vill komma vidare i livet och känner att du sitter fast på något vis. Det handlar då inte om att gräva i det förflutna utan att man hittar lösningar här och nu och allting börjar med våra tankar.